Er det noe å spare på refinansiering?

Refinansiering kan høres litt skummelt ut. Men, man trenger ikke å ha mange og dyre forbrukslån for at det skal være fornuftig å ta en titt på forskjellige løsninger. Det kan være fornuftig å se på det hvis du til og med bare har ett forbrukslån, eller ett overtrekk på kredittkortet. Det du i praksis gjør, er å samle all gjelden hos ett selskap, i stedet for opp til flere. Veldig ofte har man dårligere renter og betingelser i snitt, enn du ville hatt dersom du hadde valgt en refinanisiering fra en ok aktør. Eksempelvis så vil en nominell renteendring fra 20 prosent ned til 14 prosent utgjøre 500 kroner i måneden dersom lånet er på 150 000 og en nedbetalingstid på åtte år.

500 kroner per måned høres ikke så mye ut, men det er også penger å ta med seg – eller du kan kutte nedbetalingsperioden, og fortsette å betale like mye per måned. Da blir du fortere kvitt gjelden, og du kan kjappere starte med blanke ark.

Det som er viktig å huske på, er at man bør ha en plan med det hele. Ikke søke i øst og vest, håpe på det beste – og ta det første og beste tilbudet – med mindre det første virkelig er det beste. Velg en leverandør som har tillit i markedet, kanskje har noen tester og referanser å vise til. Velg den leverandøren som gir deg de beste vilkårene som er viktigst for deg. Det er ikke sikkert at den samme leverandøren som kan gi deg kortest nedbetalingstid er den som gir deg de beste rentebetingelsene. Velg det som passer deg best; månedlige utgifter – eller hvor fort du kan bli ferdig med dette.

Her kan du søke om kredittkort og forbrukslån.

Refinansiering må ikke sees på noe permanent løsning – dette er en løsning for en mellomfase i livet hvor man for eksempel ikke ønsker å involvere sin faste bank.

Lykke til – husk at det valget du tar skal du antakelig leve med i noen år – så velg riktig.