Er refinansiering en god løsning?

Man kan til stadighet lese om nordmenns gjeldsproblemer, med inkassosaker som stadig når nye høyder og kredittkortgjeld som hoper seg opp for mange. Det er potensielt mange løsninger på slike problemer, men det er da også tilsvarende fallgruver man skal passe seg for. Det finnes mange kortsiktige “løsninger” som egentlig bare gjør ting verre, som foreksempel overtrekke kredittkortet for å betale regninger, mens man glemmer å se på hvordan man skal dekke inn overtrekket. Det er slike ting man må unngå for å ikke havne i samme trøbbelet en gang til. Man må tenke langsiktig, se fremover, og gjøre de endringene som skal til for å komme på beina igjen. En dårlig privatøkonomi kan gi utslag dersom du vil kjøpe bil eller bolig og trenger lån av banken. Det kan gå ut over privatlivet ditt, tall viser at ektepar/samboere som har dårlig økonomi krangler mer. Når det er sagt, så er det ikke automatikk i dette, her er det mange variasjoner og vi er alle forskjellige.

Spørsmålet er hvordan man skal komme seg ut av knipen. Har man et problem, er det første man må gjøre å innse nettopp dette. Dette er kanskje det vanskeligste for mange, og man trenger hjelp. De aller fleste har minst en periode i livet hvor man har det knalltøft økonomisk, så dette er vanligere enn du tror. Men det skal ikke være noen unnskyldning for å ikke ta tak i dette. Det er kun du som kan gjøre noe med situasjonen, og det er ditt ansvar å rydde opp, selv om du kan ha vært uheldig å mistet jobben og står uten inntekt, for eksempel.

Her kan du søke om kredittkort og forbrukslån.

En av mange løsninger er å se på forskjellige muligheter for refinansiering. Har man mange smålån og kreditorer; få samlet dette på en plass og få ryddet opp litt. Det er mye bedre å forholde seg til én aktør, enn femten andre som ringer, mailer, og sender skumle brev i posten. Det går fort å få svar på om man kan få refinansiert, og tiden fra man har fått det godkjent til pengene står på konto er som regel under en uke. Samtidig kan det være fornuftig å få noen til å styre disse pengene, slik at beløpet faktisk blir betalt til kreditorene, og ikke brukes på andre ting, som gjør at du igjen har et problem. For du får antakelig ikke mange sjanser til å rydde opp. Det blir høyere gebyrer eller i verste fall oppsigelse dersom du ikke klarer å opprettholde avtalen du inngår, så vær nøye – og jobb deg sakte men sikkert gjennom det.