Har bruken av kredittkort gått over styr?

Hvis du har brukt kredittkortet litt mer enn hva du egentlig hadde tenkt er du ikke alene, men det kan da kanskje være smart å ta litt tak i den økonomiske situasjonen før det går helt over styr.

Selv om det er veldig kjekt å alltid ha tilgang til litt ekstra penger, så er nok trolig det beste tipset å kvitte seg med kredittkortet med det samme. Men skal du først kvitte deg med kortet, er det mange måter å klippe opp kredittkortet på, som kanskje er litt mer utradisjonelle enn bare klippe det i to. Når dette er gjort er i alle fall fristelsen til å kjøpe ting man ikke har råd til borte for en stund.

Men hvis du klarer å begrense bruken av kredittkort til bare der hvor det er mulig å samle opp rabatt, bør du kanskje heller beholde kortet ditt. Noen fordeler har faktisk en del av disse kortene også.

Med en god økonomisk kontroll kan man gjerne spare seg opp til nesten 10.000 kroner i året ved hjelp av kort som gir mulighet for cashback eller penger tilbake når man handler mat, bensin og klær, samt en god del annet også. Maks rabatt per kort i året ligger på mellom 2.000 og 5.000 kroner, så med en to til tre kort i husstanden, er det ikke alt for vanskelig å få spart opp hele 9.000 kroner i året bare på cashback.

Skaff deg for eksempel Flexi Visa, Ikano Visa og 365 Privat, som til sammen gir mulighet for 9.000 kroner tilbake via cashback, men det gjelder å holde tunga stødig i munnen og ikke handle mer enn hva som var planlagt, for ellers så går fort vinninga opp i spinninga. Betal også fakturaen før den rentefrie perioden utløper, for å unngå dyre renter som ellers tilkommer for å dele betalingen opp i lengre tid.

Her kan du søke om kredittkort og forbrukslån.

De fleste personer i Norge som ikke har inkassosaker eller betalingsanmerkninger gående får gjerne tilbud om ett eller flere kredittkort, men vit først at du klarer å benytte deg av kortet på en smart måte hvis du planlegger å skaffe deg et. Hvis ikke så er det egentlig kanskje like greit å bare klippe kredittkortet i to!