Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er et lån som du får av en bank eller andre tilbydere som ikke følges av krav til hva pengene skal brukes til. Fordelen med forbrukslån er derfor at du i utgangspunktet kan bruke pengene til hva du selv måtte ønske – uten at banken legger seg bort I det. Slike lån har som regel høyere rente enn for eksempel bil og huslån, da det ikke stilles krav til sikkerhet. De fleste aktører som tilbyr forbrukslån har derfor som regel en del krav til sine lånetakere. Noen krever at du er over en viss alder, for eksempel 23 år. Du må også kunne vise til en viss inntekt, denne varierer fra bank til bank.

Hvem har bruk for forbrukslån?
Forbrukslån er ikke ment som en opprydder i økonomien. Har du mange ubetalte regninger eller forfallte lån vil refinansiering være en bedre utvei. Har du derimot i utgangspunktet en ordnet økonomi, men mangler penger til et prosjekt, en feriereise eller oppussing kan forbrukslån hjelpe deg til å oppnå drømmen raskere enn ved å spare. Husk likevel på at pengene er et lån, de skal betales tilbake og du må være sikker på at du har råd til å betjene lånet. Kan du være sikker på dette, er det lurt å ta kontakt med forskjellige tilbydere for å se hva de har å tilby. Velger du lang nedbetalingstid vil lånet i sin helhet blir dyrere, men de månedlige kostnadene vil være lettere å betale. Det beste er selvfølgelig å velge kort nedbetalingstid slik at du blir ferdig med lånet så raskt som mulig.

Hva hvis jeg trenger mer penger senere?
Det finnes ingen begrensninger for hvor mange forbrukslån du kan ta opp. Begrensningene ligger i din inntekt og ditt totale gjeldsbeløp. Det kan være lurt å ta høyde for andre utgifter ved en senere anledning, og låne litt mer enn du trenger i utgangspunktet. Tenk likevel alltid på at pengene skal tilbakebetales. De fleste banker som tilbyr forbrukslån vil kunne gi deg nye lån i løpet av året så fremt du er en flittig betaler. Det vil likevel alltid lønne seg å prøve å spare opp ett større beløp på sparekonto, slik at du har til uforutsette utgifter.

Kan alle søke forbrukslån?
Alle kan søke, men ikke alle vil få lånet innvilget. I tilegg til det som ble skissert i første avsnitt angående alder og inntekt er det viktig å ikke ha betalingsanmerkninger hvis du søker forbrukslån. De fleste krever også at du har bostedsadresse I Norge og har fast jobb.

Her kan du søke om kredittkort og forbrukslån.