Sliter du med økonomien?

Mange utvikler angst for postkassen når gjelden vokser og man ikke ser noe løsning. Det er lett å si at nå er tiden inne for å ta tak I dette, men mange opplever å bli apatisk til det hele. Begynn i det små og åpne all post som er uåpnet. Ta flere dager til hjelp. Få en god oversikt over den totale gjelden og ikke utelat noe. Kanskje er det ikke så ille som du hadde trodd? Kanskje er det verre. Det som er sikkert er at gjelden og kreditorene forsvinner ikke selv om brevene forblir uåpnet, eller du lar være å gå i postkassen. Få oversikten og undersøk hvor du kan få tatt opp et nødlån, og hvor du får de beste vilkår. Tenk å kunne gå til postkassen uten å grue seg!

Det kan i tilegg til å refinansiere være lurt å se på muligheten til å tjene ekstra penger for å ha råd til å få hverdagen til å gå rundt eller nedbetale gjelden raskere. En ekstrajobb på kveldstid eller i helger trenger ikke ta så mye tid. Det er også mulig å tjene penger hjemmefra som telefonintervjuer eller lignende.

Smålån vil ikke hjelpe deg dersom du har over tid har mer utgifter enn inntekter. Det er viktig at du er på tå hev, og hele tiden i forkant i forhold til dette, slik at du kan tilpasse enten utgifter eller inntekter – aller helst begge deler. Øking av inntekter over tid, samt redusering av utgifter vil etterhvert gi deg den tryggheten og friheten du trenger. For mange er det ikke nok å jobbe 37,5 timer hver uke for å få kabalen til å gå opp, så det er ingen nedtur å måtte enten ta opp et lite smålån, eller øke arbeidsmengden din.

Et smålån er som regel opp til 40-50.000 – så har du store problemer, bør du kanskje vurdere et forbrukslån eller se på om det er mulig med en refinansiering. Men 50 000,- er ofte nok for de aller fleste – som regel er det en ekstra stor strømregning, eller en reperasjon på bilen som må betales. Men for mange er det langt verre. Men øk inntekten over tid, fiks skaden midlertidig med et smålån, og kom deg på beina.

Her kan du søke om kredittkort og forbrukslån.

Det viktigste er å komme i gang nå. Det er du som må få oversikten, og det er du som må gjøre jobben. Det er tøft mens det står på, men med langsiktig og godt arbeid er det fullt mulig. Du kommer styrket ut av situasjonen! Lykke til!